سایر مطالب

3D Touch از داینامیک آیلند بهتر است! نظر شما چیست؟

3D Touch از داینامیک آیلند بهتر است! نظر شما چیست؟

ویژگی داینامیک آیلند یا جزیره پویا که در آیفون ۱۴ پرو و نسخه پرو مکس شاهد آن بودیم، طرفداران خاصی را پیدا کرد؛ اما مسلما خیلی از شما با ما هم عقیده هستید که قابلیت 3D Touch فرسنگ‌ها از این امکان فاصله داشته و بهتر بود …

اپل همزمان با معرفی آیفون ۱۴ پرو و نسخه پرو مکس آن، طراحی ناچ را با تغییراتی همراه کرد که ماحصل کار، چیزی بود که از آن با عنوان Dynamic Island یا جزیره پویا یاد می‌شود. به این ترتیب مهندسان و متخصصان اپل سنسورهای حوصله سر بر را درون فضایی کپسولی شکل با نام جزیره پویا قرار دادند که این محفظه با قسمت بالای نمایشگر کمی فاصله داشته و امکانات جدیدی را با خود در اختیار کاربران گذاشته است. اما از سوی دیگر، با قابلیت 3D Touch یا لمس سه‌بعدی در این مطلب روبرو هستیم که با معرفی آیفون 6S به دنیای گوشی‌های هوشمند اپل راه پیدا کرد که البته آنچنان که باید و شاید، مهندسان اپل روی آن کار نکردند و بازاریابی آنچنان جذابی نیز برای آن در نظر گرفته نشد.

داینامیک آیلند یا 3D Touch؟

قابلیت 3D Touch روی آیفون 6S

قابلیت 3D Touch روی آیفون 6S

نمایشگرهای حساس به فشار، یک تکنولوژی فوق‌العاده به حساب می‌آید. این که یک صفحه نمایش بتواند تفاوتی میان لمس و فشار را تشخیص دهد، یکی از چیزهایی است که در آن زمان بسیاری از علاقمندان دنیای تکنولوژی را بر سر ذوق آورد. این تکنولوژی بعد‌ها به ترک‌پد مک‌ها هم راه پیدا کرد و از این طریق کارهای زیادی را می‌توانید انجام دهید.

اپل واچ هم با نسخه شخصی‌سازی شده 3D Touch با نام Force touch همراه بود، اما این حالت به صورت سخت‌افزاری حذف شد و تنها نرم‌افزار آن در دسترس قرار می‌گیرد. البته بد نیست بدانید چنین اتفاقی برای آیفون‌ها هم رخ داد و این ویژگی تنها در حال حاضر به صورت نرم‌افزاری اجرا می‌شود. امکان لمس سه‌بعدی جای خود را به لمس طولانی مدت داده است که کمی زمان بیشتری از شما خواهد گرفت.

تا پیش از این اگر انگشت خود را روی آیکون نرم‌افزارها نگه می‌داشتید، آیکون‌ها به حالت لرزان درآمده و می‌توانستید چینش آن‌ها را تغییر دهید. اما حالا منویی روی آن‌ها باز خواهد شد که پیش‌تر با فشار بیشتر روی آیکون‌ها، شاهد آن بودیم.

تکنولوژی استفاده شده برای لمس سه‌بعدی

تکنولوژی استفاده شده برای لمس سه‌بعدی

البته این که اپل از 3D Touch، Force touch و Force Click روی محصولات مختلف برای انجام یک کار مشترک استفاده می‌کرد، کمی خنده‌دار به نظر می‌رسید!

قابلیت 3D Touch در قسمت‌های مختلف صفحه کارایی‌های جداگانه‌ای داشت، Force Touch کمتر خاص بود و تمام صفحه را به عنوان یک دکمه تصور می‌کرد و Force Click هم چنین داستانی داشت که روی ترکپد مک‌ها اجرا شد.

اما به راستی چرا 3D Touch به حالت بازنشستگی درآمد؟ ظاهرا عدم درک قطعی امکانات و توانایی‌ها، یکی از این دلایل بوده است. اگر نمایشگرهای حساس به فشار مجددا بازگردند، اپل می‌تواند عملکرد نگه داشتن انگشت به مدت طولانی را مجددا به حالت قبل بازگرداند. ساعت‌های هوشمند هم می‌توانند امکان انتخاب بین دکمه‌های بصری یا فورس تاچ را در اختیار شما قرار دهند. این فوق‌العاده خواهد بود. این طور نیست؟

در آخر

یکی دیگر از دلایل این اتفاق، مصرف باتری بود. قابلیت لمس سه‌بعدی آنچنان با باتری رابطه خوبی نداشت. برخی کاربران از این ویژگی راضی بودند، اما تعداد زیادی از آن‌ها مصرف بهتر و بیشتر باتری را به آن ترجیح می‌دادند. حذف اجزای سخت‌افزاری مرتبط با این ویژگی، باعث شد تا فضای بیشتری به باتری دستگاه اختصاص پیدا کند.

قابلیت داینامیک آیلند روی آیفون ۱۴ پرو

قابلیت داینامیک آیلند روی آیفون ۱۴ پرو

به نظر بسیاری از کاربران، قابلیت لمس سه‌بعدی کاربردهای بسیاری داشت و داینامیک آیلند از سوی دیگر باید زمان بیشتری را برای ثابت کردن خود داشته باشد. قابلیت 3D Touch از همان ابتدا روی بسیاری از محصولات اپل وجود داشت؛ اما سازگار شدن با Dynamic Island بسیار طول خواهد کشید و تازه این روند از سوی اپل آغاز شده است. ممکن است با ظهور آیفون ۱۵، چیزهای بیشتری از این قابلیت ببینیم.

اشتراک اپل آرکید

اشتراک اپل آرکید

درباره مهدی ده نبی

با این که فارغ التحصیل عمرانم، اما علاقه‌ام هیچ ربطی به رشتم نداره... :/ به صورت زامبی گونه ( :دی ) به دنیای اپل و محصولاتش علاقه دارم و از نوشتن تو این حوزه و بالا بردن اطلاعات بقیه در مورد دیوایس‌های اپل شدیدا لذت میبرم :) امیدوارم گوشه‌ای از این لذت و علاقه من موقع خوندن مطالبم به شما هم منتقل بشه :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − نه =