نقد و بررسی محصولات فروشگاه

مقایسه ابزارهای هوش مصنوعی چت جی پی تی و کوپایلت مایکروسافت

مقایسه ابزارهای هوش مصنوعی چت جی پی تی و کوپایلت مایکروسافت

هوش مصنوعی به بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی و کار روزمره تبدیل شده است. ابزارهایی مانند چت جی پی تی (ChatGPT) و کوپایلت مایکروسافت (Copilot) از جمله محبوب‌ترین و پیشرفته‌ترین ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی هستند که با هدف بهبود کارایی در زمینه‌های مختلف طراحی شده‌اند. اما این دو ابزار هرکدام ویژگی‌های خاص خود را دارند و می‌توانند بسته به نیازهای مختلف کاربران، انتخاب‌های متفاوتی به شمار آیند.

مقایسه چت جی پی تی و کوپایلت مایکروسافت

در این مقاله، به مقایسه چت جی پی تی و کوپایلت مایکروسافت می‌پردازیم و تفاوت‌های اصلی آن‌ها را بررسی خواهیم کرد. این بررسی از رابط کاربری و نحوه دسترسی به این دو گرفته تا امکانات، پلاگین‌ها، تجربه کاربری، محدودیت‌ها و هرآنچه که لازم است بدانید را در بر می‌گیرد. همچنین ما در مقاله‌ای جداگانه به مقایسه هوش مصنوعی گوگل جمنای با چت جی پی تی نیز پرداخته‌ایم که می‌تواند برای علاقه‌مندان به این حوزه جالب توجه باشد.

امکانات و ویژگی‌های ChatGPT و Copilot

هر کدام از این ابزارها مجموعه‌ای از ویژگی‌ها و امکانات دارند که آن‌ها را برای استفاده‌های خاص جذاب می‌سازد.

مقایسه چت جی پی تی و کوپایلت مایکروسافت

مقایسه چت جی پی تی و کوپایلت مایکروسافت

کوپایلت مایکروسافت امکانات پیشرفته‌تری در زمینه جستجو و تعامل با وب دارد. این ابزار علاوه بر اینکه می‌تواند پاسخ‌های مبتنی بر اطلاعات موجود در صفحات وب را ارائه دهد، می‌تواند لینک‌های مرتبط و تصاویر را هم نمایش دهد. به علاوه، کوپایلت قابلیت‌های چت، ترکیب محتوا، و بینش‌ها (Insights) را در اختیار کاربران قرار می‌دهد، که به آن‌ها اجازه می‌دهد اطلاعات مرتبط با صفحه‌ای که در حال مطالعه آن هستند را به دست آورند.

از سوی دیگر، چت جی پی تی تمرکز اصلی‌اش روی تولید متن و انجام مکالمات است. اگرچه نسخه‌های پیشرفته چت جی پی تی، مانند ChatGPT Plus، قابلیت‌هایی مانند تولید تصویر با استفاده از مدل DALL·E 3 را دارند، اما در زمینه جستجو و تحلیل وب به اندازه کوپایلت قوی عمل نمی‌کنند. چت جی پی تی بیشتر برای تولید محتوا، پاسخ به سوالات پیچیده، و انجام وظایف مبتنی بر نوشتار مناسب است.

ویژگی کوپایلت (Copilot) چت جی پی تی (ChatGPT)
مدل GPT-4 شرکت OpenAI GPT-4o مینی (نسخه رایگان)؛ GPT-4، GPT-4o، 01-preview و o1 mini (نسخه‌های پولی)
پلتفرم یکپارچه با موتور جستجوی مایکروسافت؛ پشتیبانی از گوگل کروم و سافاری وب‌سایت مستقل یا API؛ اپلیکیشن‌های iOS و اندروید
دسترسی به اینترنت توانایی جستجو در وب و ارائه لینک‌ها و پیشنهادات قابلیت جستجوی وب با استفاده از موتور جستجوی مایکروسافت بینگ
تولید تصاویر توانایی تولید تصاویر با استفاده از DALL·E 3 توانایی تولید تصاویر با استفاده از DALL·E 3 (فقط برای کاربران ChatGPT Plus)
قابلیت‌های صوتی فقط تبدیل گفتار به متن پردازش ورودی و خروجی صوتی (با استفاده از GPT-4o)
اشتراک‌گذاری مکالمات امکان کپی یا صادرات بلوک‌های متنی امکان اشتراک‌گذاری لینک‌های مکالمات کامل؛ هر کسی که لینک را داشته باشد می‌تواند مکالمه را ادامه دهد
محدودیت‌های استفاده کاربران می‌توانند 30 مکالمه در هر جلسه و 300 مکالمه در روز داشته باشند مکالمات نامحدود در روز؛ کاربران ChatGPT Plus می‌توانند هر سه ساعت 50 پیام GPT-4 دریافت کنند
قیمت رایگان رایگان؛ ChatGPT Plus به قیمت 20 دلار در ماه در دسترس است

یکپارچگی با دیگر ابزارها و پلاگین‌ها

یکی از تفاوت‌های برجسته میان چت جی پی تی و کوپایلت مایکروسافت، امکان استفاده از پلاگین‌ها و یکپارچگی با دیگر ابزارها است.

کوپایلت مایکروسافت قابلیت استفاده از پلاگین‌ها را دارد، اما تعداد پلاگین‌های موجود محدود است و فقط در مرورگر مایکروسافت اج قابل استفاده هستند. این ویژگی به شما اجازه می‌دهد تا ابزارهای خاصی را برای نیازهای خاص خود اضافه کنید، اما در مقایسه با گزینه‌های مختلف موجود در چت جی پی تی، ممکن است محدودتر به نظر برسد.

پلاگین‌های ChatGPT

پلاگین‌های ChatGPT

در مقابل، چت جی پی تی امکانات بسیار بیشتری برای یکپارچگی با سایر ابزارها فراهم می‌کند. به‌عنوان‌مثال، چت جی پی تی از Zapier برای یکپارچگی با هزاران ابزار مختلف مانند Airtable، Salesforce، و Notion پشتیبانی می‌کند. این یکپارچگی‌ها به کاربران این امکان را می‌دهند که به‌راحتی از ChatGPT در محیط‌های کاری خود بهره‌برداری کنند و با استفاده از اتوماسیون فرآیندهای مختلف را تسهیل کنند.

مقایسه درخواست‌ها در چت جی‌پی‌تی و کوپایلت

یکی از تفاوت‌های قابل توجه بین چت جی‌پی‌تی و کوپایلت در نحوه ارائه نتایج درخواست‌ها به کاربران است. این دو ابزار با وجود اینکه از مدل‌های مشابه OpenAI استفاده می‌کنند، اما تجربه‌ی متفاوتی از درخواست‌ها و پاسخ‌ها به کاربران می‌دهند.

کوپایلت مایکروسافت این امکان را به شما می‌دهد که نتایج درخواست‌های خود را مستقیما در بستر جستجوی وب مشاهده کنید. به این معنا که وقتی شما از کوپایلت برای جستجو و یافتن اطلاعات استفاده می‌کنید، نتایج همراه با لینک‌ها، پیشنهادات و حتی تصاویر مرتبط از منابع مختلف به نمایش درمی‌آید.

این ویژگی به ویژه زمانی مفید است که به دنبال اطلاعات جدید و مرتبط با صفحات وب باشید و بخواهید به منابع مختلف ارجاع داده شوید. به عبارت دیگر، کوپایلت بیشتر به عنوان یک دستیار جستجو و تحقیق در اینترنت عمل می‌کند، که نتایج را در قالب جستجوهای معمولی و مرتبط به شما نمایش می‌دهد. به‌عنوان مثال در زیر ما از کوپایلت خواسته‌ایم تا کمینه و بیشینه دمای امروز تهران را به ما نشان دهد:

درخواست اعلام وضعیت آب و هوا از Copilot در جستجوگر بینگ

درخواست اعلام وضعیت آب و هوا از Copilot در جستجوگر بینگ

در مقابل، چت جی‌پی‌تی یک تجربه بیشتر متمرکز و مستقل به شما ارائه می‌دهد. به این معنا که وقتی شما از چت جی‌پی‌تی برای درخواست اطلاعات استفاده می‌کنید، نتایج به طور مستقیم در صفحه‌ی اختصاصی اپلیکیشن یا سایت چت جی‌پی‌تی نمایش داده می‌شود. این نتایج معمولاً به صورت پاسخ‌های متنی ساده و جامع به درخواست‌های شما هستند و به هیچ وجه به صورت لینک یا ارجاع به منابع دیگر نشان داده نمی‌شوند.

به علاوه، در چت جی‌پی‌تی، به دلیل نداشتن قابلیت جستجوی وب در نسخه رایگان (به جز نسخه‌های ویژه مانند ChatGPT Plus)، ممکن است پاسخ‌های داده‌شده به سوالات، اطلاعاتی باشند که از پیش‌آموزش‌های مدل استخراج شده‌اند و لزوما همیشه شامل جدیدترین اطلاعات نخواهند بود. به‌طور مثال ما از چت جی‌پی‌تی هم خواسته‌ایم تا کمینه و بیشینه دمای تهران در امروز را به سبک خودش نشان دهد. ولی او از این کار سر باز می‌زند:

درخواست اعلام وضعیت آب و هوا از ChatGPT

درخواست اعلام وضعیت آب و هوا از ChatGPT

گرچه چت جی‌پی‌تی نمی‌تواند اطلاعاتی مانند وضعیت آب و هوای امروز را به شکلی که کوپایلت مایکروسافت ارائه می‌دهد، در اختیار شما قرار دهد، اما در پاسخ به سوال‌های پیچیده، کمک به ویراستاری مطالب، تولید محتوا و جستجوی ویدیوها یا فیلم‌های پیشنهادی در سطح اینترنت فوق‌العاده است. این ویژگی‌ها باعث می‌شود که چت جی‌پی‌تی به عنوان یک دستیار هوش مصنوعی قوی برای نیازهای متنوع کاربران، به ویژه در زمینه‌های خلاقیت و تحقیق، بسیار کارآمد باشد.

به‌طور مثال از او خواسته‌ایم ۵ فیلم جذاب و خنده دار برای تماشا در جشن کریسمس ۲۰۲۵ را معرفی کند که ارزش دیدن بسیاری دارند:

درخواست پیشنهاد فیلم کریسمسی از ChatGPT

درخواست پیشنهاد فیلم کریسمسی از ChatGPT

این تفاوت‌ها می‌تواند تاثیر زیادی در انتخاب ابزار برای کاربران مختلف داشته باشد. اگر شما به دنبال یک ابزار جستجو و تحقیق دقیق با ارجاع به منابع و لینک‌ها هستید، کوپایلت گزینه مناسبی است، اما اگر به دنبال تجربه‌ای مستقل و متمرکزتر برای دریافت پاسخ‌ها به سوالات خود هستید، چت جی‌پی‌تی بهترین انتخاب خواهد بود.

تجربه کاربری و اشتراک‌گذاری مکالمات

اگرچه هر دو ابزار به خوبی می‌توانند مکالمات جذاب و مفیدی تولید کنند، اما در زمینه اشتراک‌گذاری مکالمات، چت جی پی تی عملکرد بهتری دارد.

در چت جی پی تی، شما می‌توانید به راحتی کل مکالمات خود را به اشتراک بگذارید. این ویژگی به شما این امکان را می‌دهد که اگر مکالمه‌ای مفید بود، آن را با دیگران به اشتراک بگذارید و حتی اگر همکارانتان بخواهند، می‌توانند ادامه مکالمه را در همان بستر ادامه دهند. این قابلیت به ویژه برای همکاری‌های گروهی و استفاده در محیط‌های کاری بسیار مفید است.

اشتراک‌گذاری مکالمات ChatGPT

اشتراک‌گذاری مکالمات ChatGPT

در مقابل، کوپایلت مایکروسافت فرآیند اشتراک‌گذاری را پیچیده‌تر کرده است. شما فقط می‌توانید بخش‌هایی از متن مکالمه را کپی کرده و ارسال کنید. این ویژگی ممکن است برای برخی کاربران که نیاز به به اشتراک‌گذاری مکالمات طولانی یا ادامه دادن مکالمات دارند، مناسب نباشد.

محدودیت‌ها و قیمت‌گذاری

از نظر محدودیت‌ها و قیمت‌گذاری، هر دو ابزار دارای ساختارهای خاص خود هستند.

چت جی پی تی نسخه‌های رایگان و پولی دارد. کاربران نسخه رایگان تنها می‌توانند از مدل GPT-3.5 استفاده کنند، در حالی که برای دسترسی به مدل‌های پیشرفته‌تر مانند GPT-4، باید اقدام به خرید اشتراک چت جی پی تی پلاس کنند. نسخه رایگان محدودیت‌هایی از جمله تعداد مکالمات روزانه دارد، در حالی که نسخه پولی تعداد نامحدودی از مکالمات را ارائه می‌دهد.

مقایسه چت جی پی تی و کوپایلت مایکروسافت

مقایسه چت جی پی تی و کوپایلت مایکروسافت

کوپایلت مایکروسافت نیز به طور رایگان در دسترس است و شامل امکانات جستجو، تصویرسازی و تولید محتوا است. با این حال، نسخه‌های پیشرفته‌تر آن مانند اشتراک Microsoft Copilot Pro که شامل قابلیت‌های اضافی مانند GPT-4 برای کاربران حرفه‌ای در دسترس است. ضمن اینکه با خرید اشتراک کوپایلت پرو شما می‌توانید به سرویس آفیس ۳۶۵ نیز دسترسی پیدا کنید که برای بسیاری از کاربران پیشنهاد جذابی است.

نقاط ضعف و قوت Microsoft Copilot

بی‌شک مایکروسافت کوپایلت هم دارای معایب و مزایای خاص خودش است. اگر با آن‌ها بیشتر آشنا شوید، بهتر می‌توانید نسبت به انتخاب یکی از این دو هوش مصنوعی جهت استفاده، تصمیم‌گیری کنید.

نقاط قوت نقاط ضعف
یکپارچگی با مرورگر Microsoft Edge و ارائه تجربه‌ای یکپارچه محدود به دسترسی از طریق مرورگرهای خاص (Edge)
قابلیت جستجو و دسترسی به اطلاعات به‌روز از وب تعداد محدودی افزونه‌ها و قابلیت‌های شخصی‌سازی
توانایی در تجزیه و تحلیل صفحات وب و خلاصه‌سازی محتوا نیاز به اتصال دائم به اینترنت برای بهره‌برداری از قابلیت‌ها
قابلیت تولید تصاویر با استفاده از DALL·E 3 تنها در نسخه‌های خاص (در Edge) قابل استفاده است
امکان جستجو و پیشنهاد لینک‌ها و منابع مرتبط ویژگی‌های افزونه و دسترسی به داده‌ها محدود به Microsoft Edge
رابط کاربری ساده و دسترسی آسان به ویژگی‌ها عملکرد کمتر از چت‌های مشابه مثل ChatGPT در پردازش متن‌های پیچیده

نقاط ضعف و قوت ChatGPT

چت جی‌پی‌تی مزایای بی‌شماری دارد و می‌تواند زندگی و کار را برای هر کسی آسان‌تر کند. با این حال، مثل هر ابزار دیگری، معایب خاص خودش را هم دارد. در ادامه با آن‌ها آشنا شوید.

نقاط قوت نقاط ضعف
توانایی پاسخگویی به سوالات پیچیده و متنوع دسترسی محدود به اطلاعات به‌روز (بدون اتصال به اینترنت)
قابلیت تولید محتوای خلاقانه و نوشتاری محدودیت در پردازش اطلاعات صوتی و ویدیویی
استفاده آسان و کاربردی برای ویراستاری و اصلاح مطالب عدم دسترسی به اطلاعات محلی مانند وضعیت آب و هوا
توانایی در کمک به یادگیری و آموزش در موضوعات مختلف در نسخه رایگان، پاسخ‌ها ممکن است محدود به داده‌های قبلی باشند
قابلیت مدیریت و یادآوری موضوعات و مکالمات گذشته (در نسخه‌های خاص) گاهی اوقات پاسخ‌ها دقیق نبوده یا شامل جزئیات ناقص است

نتیجه‌گیری: کدام یک بهتر است؟

هر دو ابزار چت جی پی تی و کوپایلت مایکروسافت در زمینه‌های مختلف مزایا و معایب خود را دارند و انتخاب بین آن‌ها بستگی به نیاز کاربر دارد.

اگر شما به دنبال ابزاری برای انجام تحقیقات و جستجوهای وب هستید که در عین حال اطلاعات تکمیلی مانند لینک‌ها و تصاویر را به شما ارائه دهد، کوپایلت مایکروسافت انتخاب مناسبی خواهد بود.

اگر نیاز به یک دستیار هوش مصنوعی دارید که به شما در نوشتن محتوا، تولید کد، انجام وظایف روزمره و همکاری با دیگران کمک کند، چت جی پی تی با امکانات بیشتر برای اشتراک‌گذاری و یکپارچگی با سایر ابزارها، انتخاب بهتری است. اگر می‌خواهید نحوه استفاده از این ابزارهای هوش مصنوعی را بهتر و حرفه‌ای‌تر فرا بگیرید، به مقاله آموزش استفاده از هوش مصنوعی ChatGPT فراسیب مراجعه کنید.

اشتراک اپل آرکید

اشتراک اپل آرکید