نقد و بررسی محصولات فروشگاه

مقایسه اشتراک پلی استیشن و ایکس باکس گیم پس

مقایسه اشتراک پلی استیشن و ایکس باکس گیم پس

در دنیای امروز، اشتراک‌های آنلاین بازی‌ها به یکی از بهترین روش‌ها برای تجربه بازی‌های متنوع با هزینه کمتر تبدیل شده‌اند. دیگر نیازی نیست که بازیکنان برای هر بازی هزینه جداگانه پرداخت کنند، بلکه می‌توانند با یک اشتراک ماهانه یا سالانه، به آرشیوی گسترده از بازی‌ها دسترسی داشته باشند. در این میان، پلی‌استیشن پلاس و ایکس‌باکس گیم پس، دو سرویس مطرح میان علاقه‌مندان به بازی‌های ویدیویی هستند که هر دو علیرغم تشابه در ارائه کتابخانه‌ای گسترده از بازی‌های مدرن و کلاسیک، تفاوت‌های بنیادینی دارند؛ این تفاوت‌ها به شما کمک می‌کند براساس اولویت‌ها و شرایط خود، گزینه مناسب را میان این دو سرویس انتخاب کنید. در این مقاله به بررسی و مقایسه این دو سرویس خواهیم پرداخت تا انتخاب را برایتان راحت‌تر کنیم.

مقایسه گیم پس التیمیت و پلی استیشن پلاس

مقایسه گیم پس التیمیت و پلی استیشن پلاس

نگاهی کوتاه به تاریخچه گیم پس التیمیت و پلی استیشن پلاس

سونی در سال ۲۰۱۰، پلی‌استیشن پلاس را به عنوان یک سرویس اشتراکی برای کاربران پلی‌استیشن ۳ معرفی کرد. در آن زمان، این سرویس بیشتر برای ارائه بازی‌های رایگان ماهانه و تخفیف‌های ویژه در فروشگاه پلی‌استیشن طراحی شده بود. با گذر زمان و ظهور پلی‌استیشن ۴، پلی‌استیشن پلاس به یک سرویس ضروری برای تجربه بازی‌های چندنفره آنلاین تبدیل شد. در سال ۲۰۲۲، سونی مدل جدیدی برای این سرویس معرفی کرد که شامل سه سطح اشتراک Essential، Extra و Premium بود و محتوای بیشتری مانند بازی‌های قدیمی و سرویس استریم را به کاربران ارائه داد.

از سوی دیگر، ایکس باکس گیم پس در سال ۲۰۱۷ راه‌اندازی شد و از همان ابتدا با هدف ایجاد یک «نتفلیکس برای بازی‌ها» طراحی شده بود. مایکروسافت این سرویس را به گونه‌ای توسعه داد که کاربران بتوانند با پرداخت اشتراک ماهانه، به آرشیوی از بازی‌ها روی کنسول و رایانه شخصی دسترسی داشته باشند. یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد گیم پس، امکان دسترسی به بازی‌های فرست‌پارتی مایکروسافت در روز عرضه بود، مزیتی که باعث شد این سرویس به سرعت محبوبیت پیدا کند. بعدها، ایکس باکس گیم پس آلتیمیت معرفی شد که علاوه بر دسترسی به بازی‌های کنسول و رایانه شخصی، امکان تجربه بازی‌ها از طریق سرویس ابری را نیز فراهم کرد.

چرا مقایسه گیم پس التیمیت و پلی استیشن پلاس اهمیت دارد؟

امروزه، بسیاری از گیمرها هنگام خرید کنسول یا انتخاب سرویس اشتراکی، بین خرید اشتراک پلی‌استیشن پلاس و خرید اشتراک ایکس باکس گیم پس مردد هستند. هر دو سرویس مزایا و محدودیت‌های خاص خود را دارند و بسته به نوع بازی‌هایی که کاربر به آن علاقه دارد، یکی از این گزینه‌ها می‌تواند انتخاب بهتری باشد. در ادامه، این دو سرویس را از جنبه‌های مختلف مانند قیمت، کاتالوگ بازی‌ها، مزایای جانبی و عملکرد روی پلتفرم‌های مختلف بررسی می‌کنیم تا شما بتوانید تصمیمی آگاهانه بگیرید.

اشتراک پلی استیشن پلاس در برابر گیم پس التیمیت

اشتراک پلی استیشن پلاس در برابر گیم پس التیمیت

پلن‌های اشتراک پلی استیشن پلاس

سونی سه سطح اشتراک برای پلی‌استیشن پلاس ارائه می‌دهد:

  1. پلی‌استیشن پلاس اسنشال (Essential)
    • دسترسی به بازی‌های رایگان ماهانه، امکان بازی آنلاین چندنفره، تخفیف‌های اختصاصی و ذخیره‌سازی ابری سیو بازی‌ها
  2. پلی‌استیشن پلاس اکسترا (Extra)
    • شامل تمامی مزایای پلن اسنشال به‌علاوه دسترسی به کاتالوگ گسترده‌ای از بازی‌های پلی‌استیشن ۴ و پلی‌استیشن ۵ و کاتالوگ بازی‌های کلاسیک یوبی‌سافت (Ubisoft+ Classics).
  3. پلی‌استیشن پلاس پریمیوم (Premium) یا دیلاکس (Deluxe)
    • علاوه بر ویژگی‌های پلن اکسترا، امکان دسترسی به کاتالوگ بازی‌های کلاسیک، نسخه‌های دمو بازی‌ها و استریم بازی‌های کلاسیک پلی‌استیشن.

پلن‌های اشتراک ایکس باکس گیم پس

اشتراک Game Pass، امکان دسترسی به کتابخانه‌ای بسیار بزرگ از بازی‌های مدرن و کلاسیک و قابلیت‌های دیگر را روی دو پلتفرم پی‌سی و کنسول (ایکس‌باکس سری ایکس‌/اس و ایکس‌باکس وان اس) را می‌دهد. پلن‌های مختلف اشتراک گیم پس بر همین اساس به دسته‌های زیر تقسیم‌بندی شده‌اند:

۱. ایکس باکس گیم پس کنسول (Xbox Game Pass Console)

ایکس‌باکس گیم پس Core:

  • امکان بازی آنلاین چند‌نفره، دسترسی به بیش از ۲۵ بازی از کتابخانه بازی‌های گیم پس، تخفیف‌ها و پیشنهادهای ویژه

ایکس باکس گیم پس Standard:

  • امکان بازی آنلاین چند‌نفره، دسترسی به بیش از صدها بازی از کتابخانه 
  • بازی‌های کنسولیِ کتابخانه گیم پس، تخفیف‌ها و پیشنهادهای ویژه

۲. ایکس‌باکس گیم پس پی‌سی (Xbox Game Pass PC)

  • دسترسی به صدها بازی پی‌سی، دسترسی به بازی‌های جدید استودیوهای مایکروسافت در روز انتشار، دسترسی به کتابخانه بازی‌های سرویس EA Play، تخفیف‌ها و پیشنهادهای ویژه.

۳. ایکس‌باکس گیم پس آلتیمیت (Xbox Game Pass Ultimate)

  • امکان بازی آنلاین چند‌نفره، دسترسی به بیش از صدها بازی پی‌سی، کنسول و کلود از کتابخانه گیم پس، دسترسی به بازی‌های جدید استودیوهای مایکروسافت در روز انتشار، دسترسی به کتابخانه بازی‌های سرویس EA Play، تخفیف‌ها و پیشنهادها و مزایای ویژه.
دیواری از بازی های اشتراک گیم پس التیمیت

دیواری از بازی های اشتراک گیم پس التیمیت

مقایسه کاتالوگ بازی‌های گیم پس التیمیت و پلی استیشن پلاس

پلی‌استیشن پلاس و ایکس‌باکس گیم پس هر دو مجموعه‌ای گسترده از بازی‌های مدپرن و کلاسیک را در اختیار کاربران قرار می‌دهند، اما تفاوت‌های کلیدی در نحوه ارائه و محتوای این کاتالوگ‌ها وجود دارد.

پلی‌استیشن پلاس در سطوح Extra و Premium، دسترسی به صدها بازی از ژانرهای مختلف را فراهم می‌کند. این کاتالوگ شامل عناوین انحصاری پلی‌استیشن مانند God of War Ragnarök، Marvel’s Spider-Man: Miles Morales و Ghost of Tsushima Director’s Cut است. همچنین، مشترکین Premium به بازی‌های کلاسیک از کنسول‌های قدیمی پلی‌استیشن دسترسی دارند. نکته قابل توجه این است که تمامی پلن‌های پلی‌استیشن پلاس هر ماه بازی‌های رایگان جدیدی را به کاربران ارائه می‌دهند.

در مقابل، ایکس‌باکس گیم پس با ارائه کتابخانه‌ای بزرگ از بازی‌ها برای کنسول، رایانه شخصی و دستگاه‌های ابری، تجربه‌ای متنوع را به کاربران عرضه می‌کند. این سرویس شامل عناوین محبوبی مانند Forza Horizon 5، Indiana Jones and the Great Circle و Call of Duty Black Ops 6 است. یکی از ویژگی‌های برجسته ایکس‌باکس گیم پس این است که بازی‌های استودیوهای مایکروسافت در روز اول عرضه، در اشتراک Game Pass Ultimate قرار می‌گیرند، به این معنا که کاربران می‌توانند بدون هزینه اضافی، به‌محض انتشار از بازی‌های جدید بهره‌مند شوند. این موضوع به‌ویژه با خریدهای بزرگ مایکروسافت در سال‌های اخیر و در اختیار گرفتن شرکت‌های بازی‌سازی مطرحی چون اکتیویژن و بتزدا، اهمیت دوچندانی پیدا کرده است؛ به لطف ولخرجی‌های مایکروسافت، حالا بازی فوق العاده محبوبی چون Call of Duty بدون نیاز به پرداخت هزینه هفتاد دلاری روی سرویس گیم پس آلتیمیت در دسترس است. 

خرید اشتراک پلی استیشن پلاس

اشتراک پلی استیشن پلاس

سونی نیز تجربه انتشار بازی‌های جدید در روز اول روی سرویس پلی‌استیشن پلاس را داشته، اگرچه مقیاس آن در مقایسه با مایکروسافت بسیار کوچک‌تر بوده است. سونی برخلاف مایکروسافت، ابرشرکتی چند تریلیون دلاری نیست و توانایی تقبل هزینه انتشار بازی‌های فرست‌پارتی روی سرویس اشتراکی خود را ندارد. در عوض، این شرکت سرویس خود را به‌عنوان یک گزینه اختیاری روی پلتفرم پلی‌استیشن با ارزش خرید بالا ارائه کرده و موازی با آن، بازی‌های جدید و پرطرفدار خود را حداقل تا مدتی فقط با قیمت کامل می‌فروشد.

پلتفرم‌های پشتیبانی‌شده گیم پس التیمیت و پلی استیشن پلاس: کجا می‌توان بازی کرد؟

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های بین PlayStation Plus و ایکس‌باکس گیم پس این است که هر کدام روی چه دستگاه‌هایی اجرا می‌شوند. اگر کنسول، کامپیوتر یا حتی گوشی هوشمند دارید، بسته به سرویس مورد نظر، گزینه‌های مختلفی پیش رویتان است.

پلی‌استیشن پلاس: دنیای پلی‌استیشن در کنسول و کمی فراتر

اگر پلی‌استیشن دارید، این سرویس مخصوص شماست. پلی‌استیشن پلاس روی PS4 و PS5 در دسترس است و تمام قابلیت‌هایش، از بازی‌های ماهانه رایگان گرفته تا بخش آنلاین، روی همین کنسول‌ها متمرکز شده است. اما اگر بخواهید بدون کنسول هم سراغ این سرویس بروید، گزینه‌ استریم برایتان وجود دارد. اشتراک Premium به شما اجازه می‌دهد برخی از بازی‌های کاتالوگ را روی PC استریم کنید، بدون این که نیاز به سخت‌افزار قدرتمند داشته باشید. با این حال، پلی‌استیشن هنوز راهی برای آوردن سرویسش به موبایل، تلویزیون یا دستگاه‌های دیگر ارائه نکرده است.

گیم پس التیمیت در مقابل پلی استیشن پلاس

گیم پس التیمیت در مقابل پلی استیشن پلاس

ایکس‌باکس گیم پس: بازی در هر جا که بخواهید

مایکروسافت راه متفاوتی را در پیش گرفته است. ایکس‌باکس گیم پس نه‌تنها روی کنسول‌های Xbox One، Xbox Series X و Xbox Series S فعال است، بلکه یک نسخه‌ اختصاصی برای PC هم دارد. اما نقطه قوت اصلی این سرویس، پشتیبانی از Xbox Cloud Gaming است که اجازه می‌دهد بازی‌ها را روی دستگاه‌های مختلف، بدون نیاز به دانلود، اجرا کنید.

اگر گوشی اندرویدی یا تبلت دارید، می‌توانید با اینترنت مناسب از طریق گیمینگ ابری بازی کنید. کاربران iPhone و iPad هم می‌توانند از طریق مرورگر وب به این سرویس دسترسی داشته باشند. حتی برخی از تلویزیون‌های هوشمند جدید امکان اجرای گیم پس را مستقیماً دارند، بدون نیاز به کنسول. علاوه بر این، روی Steam Deck هم می‌توان با روش‌هایی خاص از گیم پس استفاده کرد.

جمع بندی

پلی‌استیشن پلاس و ایکس‌باکس گیم پس هر دو راهی برای دسترسی به بازی‌های متنوع با هزینه اشتراکی هستند، اما تفاوت‌های کلیدی دارند. اگر طرفدار پلی‌استیشن هستید و بیشتر روی کنسول بازی می‌کنید، پلی استیشن پلاس گزینه‌ طبیعی شماست، به‌خصوص با بازی‌های ماهانه رایگان، کاتالوگ بازی‌های تحسین‌شده سونی و کاتالوگ بازی‌های کلاسیک در پلن‌های بالاتر. اما اگر به دنبال بیشترین انعطاف و دسترسی روی دستگاه‌های مختلف هستید و بازی‌های جدید را در روز اول انتشار می‌خواهید، ایکس باکس گیم پس به شما اجازه می‌دهد بازی‌ها را نه‌تنها روی کنسول و PC، بلکه روی موبایل، تبلت و حتی تلویزیون تجربه کنید و بازی‌های جدید استودیوهای پرتعداد و بزرگ خود را خیلی زود و با هزینه کمتر تجربه کنید. در پایان پیشنهاد می‌کنیم بهترین و پرطرفدارترین بازی های گیم پس التیمیت را در مطلب لینک شده مطالعه کنید.

اشتراک اپل آرکید

اشتراک اپل آرکید

منبع محتوا: cnn.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *