رپورتاژ

4 تکنیک کاربردی برای افزایش تعداد نصب‌ اپلیکیشن

نگاهی به تلفن همراه خود که داشته باشید؛ می‌بینید حداقل سه یا چهار اپ کاربردی در آن دارید. حقیقت این است که امروزه اپلیکیشن‌ها به بخشی جدایی‌ناپذیری از زندگی همه ما تبدیل شده‌اند. اما با وجود رقابت بالا در مارکت اپ‌ها، چگونه می‌توانیم در این بازار دیده شویم؟ اپلیکیشن مارکتینگ راه‌حلی است که باید به دنبال آن باشید. 

در این مطلب به بررسی 4 فاکتور مهم از اپلیکیشن مارکتینگ پرداخته و به شما می‌گوییم که چگونه می‌توانید با استفاده از تکنیک‌هایی مثل ASO یا تبلیغات نصب اپلیکیشن گوگل ادز، تعداد نصب‌های اپلیکیشن خود را افزایش دهید و تعامل بهتری با کاربران خود داشته باشید.

اما قبل از هر کاری اجازه دهید تعریفی از اپلیکیشن مارکتینگ داشته باشیم.

اپلیکیشن مارکتینگ چیست؟

اپلیکیشن مارکتینگ یا App Marketing گزینه بازاریابی است که ما از آن استفاده می‌کنیم تا اپ خود را در معرض دید و استفاده کاربرانی که به آن نیاز و علاقه دارند قرار دهیم. این گزنیه بازاریابی،‌ ترکیبی از تکنیک‌‎ها و استراتژی‌ها است که به منظور افزایش نصب اپلیکیشن و تعامل کاربران با آن مورد استفاده قرار می‌گیرند. 

اما حالا که فهمیدیم اپلیکیشن مارکتینگ چیست؛ ممکن است این سوال پیش بیاید که اصلا چرا به بازاریابی اپلیکیشن نیاز داریم؟

این سوال، ما را به بخش بعدی این مقاله می‌رساند.

مزیت‌های اپلیکیشن مارکتینگ

حقیقت این است که در فروشگاه‌هایی مثل گوگل پلی، پلی استور و یا کافه بازار، میلیون‌ها اپلیکیشن وجود دارند که هر کدام از آن‌ها کاربران خود را دارند. پس رقابت بالاست و اگر اپلیکیشن نوپایی دارید که می‌خواهید کاربران را جذب آن کنید؛ باید از اپ مارکتینگ استفاده کنید. 

اما از این مباحث که گذر کنیم؛ این موارد را می‌توان به عنوان مهم‌ترین مزیت‌های اپلیکیشن مارکتینگ عنوان کرد: 

  • دیده شدن اپ توسط کاربران هدف: اپ مارکتینگ به شما کمک می‌کند تا در میان سایر اپلیکیشن‌ها دیده شده و بتوانید افراد مختلفی را به کاربران اپ خود تبدیل کنید. 

  • جذب کردن کاربران هدف: وقتی که صحبت از اپلیکیشن مارکتینگ به میان می‌آید؛ منظور ما تنها دانلود اپ نیست. این متد بازاریابی به شما کمک می‌کند تا افرادی را به کاربران اپ خود تبدیل کنید که به موضوع و حوزه فعالیت اپ شما علاقه‌مند هستند. 

  • افزایش درآمد: هرچه تعداد کاربران بیشتری در اپ خود داشته باشید؛ گزینه‌های درآمدزایی بیشتری دارید. فرش مستقیم محصول یا خدمات در اپ، خریدهای درون برنامه‌ای و یا نمایش تبلیغات به کاربران از جمله این گزینه‌ها هستند. 

4 تکنیک کاربردی برای افزایش نصب اپلیکیشن

در ادامه این مقاله، 4 تکنیک کاربردی را به شما معرف می‌کنیم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید تعداد نصب‌های اپ خود را افزایش داده و تعامل بیشتری برای آن بگیرید. 

  1. استفاده از تبلیغات نصب اپلیکیشن گوگل ادز 

تا به حال شده است در حین استفاده از یک اپلیکیشن، با یک تبلیغ گوگل مواجه شده باشید؟ این تبلیغات، اپلیکیشن‌هایی هستند که برای اهداف مختلفی مثل افزایش تعداد نصب‌ها و یا تعامل خود، تصمیم گرفته‌اند در گوگل تبلیغ کنند. 

اما این تبلیغات در کجا نمایش داده می‌شوند؟ 

تبلیغاتی که در کمپین‌های اپ گوگل ادز ساخته می‌شوند؛ در شبکه‌های مثل گوگل پلی، پلی استور، سایت‌ها و همکاران گوگل نمایش داده می‌شوند. 

از این تبلیغات می‌توان برای اهداف مختلفی استفاده کرد. در حال حاضر، این موارد گزینه‌های تبلیغاتی هستند که در تبلیغات اپلیکیشن گوگل می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید: 

  • App Installs: تبلیغاتی که با استفاده از آن‌ها می‌توانید تعداد نصب‌های اپ خود را افزایش دهید. 

  • App engagement: کمپین‌هایی که می‌توانید از آن‌ها به منظور افزایش تعامل کاربران با اپ خود استفاده کنید. 

  • App pre-registration: گزینه‌ای که با استفاده از آن می‌توانید قبل از لانچ شدن اپلیکیشن خود، وجود آن را به کاربران هدف اطلاع دهید تا آن‌ها بتوانند پس از انتشار اپ، آن را بر روی تلفن‌های خود نصب کنند. 

تبلیغات نصب اپلیکیشن گوگل ادز هدفمند بوده و با استفاده از آن می‌توانید اپ خود را در معرض دید افرادی قرار دهید که می‌دانید به حوزه فعالیت آن علاقه‌مند هستند. بنابراین احتمال نصب آن توسط این افراد افزایش پیدا می‌کند. 

علاوه بر این، هزینه تبلیغات گوگل برای کمپین‌های اپ، به مراتب به‌صرفه‌تر از گزینه‌هایی مثل کمپین‌های سرچ بوده و شما می‌توانید تعیین کنید که تنها در ازای گرفتن هر نصب، هزینه تبلیغات خود را پرداخت کنید. 

  1. بهینه‌سازی اپ استور (ASO)

بهینه سازی اپ استور به فرایندی گفته می شود که در طی آن اپلیکیشن های موبایلی سعی در بهینه سازی توضیحات و صفحه مربوط به خود در گوگل پلی استور و اپ استور دارند.

به زبان ساده:

ASO به معنی بهینه بودن اطلاعات اپلیکیشن از جمله نام، دسته بندی، توضیحات برنامه و این قبیل موارد برای استورهای گوگل و اپل است. البته در استورهای ایرانی مانند بازار نیز بهینه سازی انجام می‌شود و فقط مختص گوگل پلی یا اپل استور نیست.

یکی از بهترین روش های بازاریابی اپلیکیشن به شمار می‌رود و البته باید بدانید که پروسه‌ای زمان‌بر است. باعث می‌شود اپلیکیشن شما به نسبت جستجوهای کاربران نمایش داشته باشد و کمک می‌کند تا مخاطبین بالقوه بیشتری درباره شما بدانند.

البته می‌تواند هزینه بالایی نیز داشته باشد. به این دلیل که یک متخصص به صورت تمام وقت یا فریلنس باید روی اطلاعات اپلیکیشن کار کند.

چگونه با ASO به بیشتر دیده شدن اپلیکیشن کمک کنیم؟

موارد متعددی وجود دارند که بهینه کردن آنها باعث می‌شود تا اپلیکیشن بهتر دیده شود. اصطلاحا بهینه سازی موارد زیر باعث می‌شود مخاطبین بیشتری با اپ آشنا شوند:

استفاده از کلمه کلیدی مناسب: کلماتی هستند که کاربران برای رسیدن به برنامه مورد نظرشان از آنها استفاده می‌کنند. می‌توانید از آنها در نام و توضیحات برنامه استفاده کنید. به عنوان مثال، می‌توانید به جای نوشتن فقط اسم برنامه (ازکی)، کلمه کلیدی هم به آن اضافه کنید (ازکی- نرم افزار خرید آنلاین بیمه).

توضیحات اپلیکیشن: حال که می‌دانید باید در عنوان اپلیکیشن از کلمه کلیدی که کاربران جستجو می‌کنند استفاده کنید، نوبت به توضیحات می‌رسد. بهتر است از توضیحات کوتاه و جذاب برای جلب نظر کاربران استفاده نمائید.

استفاده از عکس: بسیار مهم است که عکس‌های جذابی از محیط اپلیکیشن به کاربران نمایش بدهید. تامنیل یا همان عکس اصلی شما باید جذابیت خاصی داشته باشد چون اولین تصویری است که کاربر با آن مواجه می‌شود.
عکس‌های درون برنامه‌ای نیز اهمیت بالایی دارند و باید اسکرین شات‌های جذابی از محیط برنامه به مخاطبین نمایش دهید.

نمایش ویدیو: استفاده از ویدیو در بهینه سازی اپلیکیشن تاثیر بسزایی دارد؛ چون نمایشی کامل از محیط اپلیکیشن ارائه می‌کند. ایجاد یک ویدیوی 30 ثانیه‌ای یا 1 دقیقه‌ای می‌تواند نقش مهمی در اپلیکیشن مارکتینگ ایفا کند.

به صورت مستمر آپدیت کنید: به عنوان یک مارکتر وظیفه شما است که به صورت مستمر موارد متعددی را آپدیت کنید. این موارد از عنوان گرفته تا دیپ لینک را شامل می‌شود. 

  1. استفاده از شبکه‌های اجتماعی در اپلیکیشن مارکتینگ 

امروزه نمی‌توان از بازاریابی صحبت کرد و توجه جدی به سوشال مدیا نداشت.

حضور در این شبکه‌ها کمک می‌کند تا کاربران بسیاری از فعالیت ما با خبر شوند. برای اپلیکیشن مارکتینگ بسیار اهمیت دارد که در شبکه‌های اجتماعی حضوری پررنگ داشته باشیم.

اینستاگرام

در زمان انتشار این مقاله، کمتر کسی است که در اینستاگرام حضور نداشته باشد. برای دیده شدن الزامی است که در این شبکه فعال باشیم؛ چون یکی از شبکه‌هایی است که نقش پررنگی در زندگی روزانه مردم دارد.

تولید محتوای ویدیویی (ریلز) امروزه اهمیت بیشتری پیدا کرده و برای شناخته شدن اپلیکیشن پیشنهاد می‌کنم ویدیوهای کوتاه و بلند بسازید.

لینکدین

در صورتی که اپلیکیشن شما ارتباطی با بیزینس دارد، بهترین فضا برای معرفی آن لینکدین است. این یک شبکه اجتماعی کاری به شمار می‌رود که بسیاری از متخصصین در آن فعالیت می‌کنند.

به طور کلی برای معرفی اپلیکیشن‌های بازی و سرگرمی توصیه نمی‌شود. بیشتر مارکترها برای برندینگ از لینکدین استفاده می‌کنند.

توئیتر

به عنوان جایگزین برای سرویس های پر هزینه‌ای مثل فیسبوک، می توان از تبلیغات توئیتر برای افزایش تعداد کاربران اپلیکیشن استفاده کرد.

با بهبود تجربه کاربر از اپلیکیشن خود و تشویق آن ها به معرفی اپ شما، و جلب این طرفداران به سمت صفحه تویئتر خود، می توانید کامیونیتی از طرفداران برای خود در توئیتر ایجاد کنید که می توانند در آینده کاربرانی بالقوه برای اپلیکیشن های بعدی یا آپدیت های شما باشند. 

  1. استفاده از قدرت اینفلوئنسرها 

یکی دیگر از روش های بازاریابی اپلیکیشن که می تواند هزینه زیادی داشته باشد، تبلیغ از جانب سلبریتی ها یا همان اینفلوئنسر مارکتینگ (influencer marketing) است.

بسیاری از این افراد سرشناس، شبکه ای بزرگ از طرفداران در فضای مجازی دارند که مخاطب پیام های آن ها هستند. اپلیکیشن Mobile Strike از بازیگر نقش ترمیناتور (آرنولد) برای معرفی خود به علاقه مندان بیشترین بهره را برد.

استفاده از این روش بازاریابی می تواند برای معرفی برنامه شما به میلیون ها کاربر اندروید و iOS بسیار مفید باشد؛ در صورتی که سلبریتی مناسبی را برای این کار انتخاب نمائید.

اگر اپلیکیشن دارید؛ اپ مارکتینگ برای شما ضرورت است نه مزیت!

حقیقت این است که کاربران امروزی وابستگی زیادی به استفاده از اپلیکیشن‌ها و استفاده روزانه از آن‌ها دارند. بنابراین بدیهی است که به عنوان یک مارکتر، صاحب کسب‌وکار و یا توسعه‌دهنده اپ از اپلیکیشن مارکتینگ به عنوان یکی از کانال‌های اصلی بازاریابی خود استفاده کنید. 

از تکنیک‌های عنوان شده در این مقاله استفاده کرده و سعی کنید اپلیکیشن خود را در معرض دید و دانلود افرادی قرار دهید که می‌دانید به موضوع آن علاقه‌مند هستند. 

اشتراک اپل آرکید

اشتراک اپل آرکید

درباره امیررضا شایسته فر

Geek

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *